Основният проблем на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се състои в алгоритмите, по които са изработени

...
Основният проблем на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се състои в алгоритмите, по които са изработени
Коментари Харесай

Клиничните пътеки трябва да бъдат променени

Основният проблем на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се състои в алгоритмите, по които са направени клиничните пътеки, и те би трябвало да бъдат изменени. Причината е, че здравноосигурителната институция " заплаща за бутикова стока, а получава стандарт " Илиянци ". /Дарик/
 
Мнението изрази претендентът за нов шеф на касата проф. Камен Плочев пред депутати от парламентарната комисия по опазване на здравето. Плочев даде образец с възрастните хора и посочи, чете не се лекуват по една клинична пътека, а по цяла " автомагистрала " от пътеки.
 
Като различен проблем на фонда претендентът за нов шеф уточни осведомителната система на касата, която по думите му била извънредно уязвима. 

По отношение на контрола проф. Плочев акцентира, че институцията, която вероятно би оглавил, би трябвало да прави и планирани, и неочаквани инспекции на лечебните заведения, някои, от които и взаимно с Национална агенция за приходите. 

Сред другите цели проф. Камен Плочев уточни прехвърлянето на заболявания от болничната в извънболничната помощ, както и отпадането на хартиените посоки за експерт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР